Fordeler med refinansiering

Fordeler med refinansiering

Pusler du med tanken om å refinansiere dyr gjeld? Det er slett ingen dum idé og det er mange fordeler forbundet med dette!

Dyr gjeld er meget ugunstig å være i besittelse av, og når vi sier ‘dyr gjeld’ er det naturligvis nivået på renten vi snakker om. Typiske eksempler på dyr gjeld er både forbrukslån, kredittkortgjeld, handlekontoer og lignende. Dette er gjeld som man bør forsøke å kvitte seg med så fort som mulig, eller i hvert fall forsøke å redusere kostnadsnivået på.

Vi skal derfor videre i artikkelen gi den noen fordeler med refinansiering av dyr gjeld, og vise deg hvorfor dette er et smart trekk.

Bli med oss videre!

1. Reduser renten

En av de aller største fordelene med refinansiering er å redusere rentenivået noe som i sin tur igjen vil føre til lavere månedskostnader. Dette økonomiske grepet er noe som ofte oversees av de som har lån, men er såpass enkelt og såpass gunstig at det burde være noe som nærmest kommer av seg selv.

En refinansiering i dette tilfellet innebærer at man erstatter et lån som har høy rente med et annet lån som har lavere rente. Resultatet blir dermed lavere rentekostnader og dermed mindre å betale hver måned.

Dette grepet er spesielt smart hvis man har gjeld på ett eller flere kredittkort, og denne renten er nemlig så høy at det er svært ugunstig å sitte med slik gjeld. Man kan da enten forsøke å bake inn denne gjelden i huslånet eller man kan faktisk også refinansiere med et forbrukslån.

Et forbrukslån er som sagt også nokså kostbar, men renten vil i de aller fleste tilfeller være betydelig lavere enn rentene på kredittkortet.

Hvis du tenker på en refinansiering med sikkerhet kan du lese mer om dette ved å klikke på linken.

Lavere rente kredttkortgjeld
Samle opp den dyre gjelden i et refinansieringslån og press rentekostnadene ned!

Nedbetalingsplan

At man har kredittkortgjeld er i og for seg ikke noe problem – så lenge man betaler ned gjelden før den rentefrie perioden er over. Det er når dette lånet begynner å løpe med renter at det virkelig blir kostbart. Når man har kredittkortgjeld ender det ofte med at man bare betaler minimumsbeløpet på det man er skyldig. Dette fører til at gjelden nesten ikke går ned og det tar lang tid å bli kvitt beløpet man er skyldig.

Hvis man refinansiering, for eksempel med et forbrukslån, får man en fast tidshorisont på når nedbetalingen skal være ferdig. Dette er en fordel for mange ettersom man da i langt større grad blir mye raskere ferdig med gjeldsbetalingen enn om man hadde fortsatt å betalt på selve kredittkortet.

Og som sagt: denne nye gjelden er i tillegg lavere enn på kredittkortet.

Samle gjelden

Har du flere dyre gjeldsposter som for eksempel et par kredittkort med utestående gjeld på og kanskje noen handlekontoer som står og forrenter seg, så er det smart å refinansiere. Å samle gjelden under én større gjeldspost vil være smart på flere måter.

Som sagt får du lavere renter og du får en klar nedbetalingsplan. Du får i tillegg bedre oversikt over økonomien din og du slipper å få postkassen full av fakturaer hver eneste måned – noe som er ganske tungt. Du vil da i tillegg spare penger på gebyrer ettersom bankene ofte tar 45 kroner i gebyr pr. faktura, og bare dette vil kunne spare deg for tusenvis av kroner i måneden.

Du trenger ikke gjøre arbeidet selv

Synes du refinansiering høres komplisert ut? Det er det slett ikke og som sagt får du all den hjelpen du trenger hvis du klikker på lenken lenger oppe i artikkelen. Det eneste du trenger å forholde deg til er å vite hvor mye du har i gjeld og hvor du har denne gjelden.

Banken vil da hjelpe deg med å betale ned denne gjelden samtidig som de fører all gjelden over i et nytt og billigere lån med ønsket nedbetalingstid fra din side.


Comments are closed.